Wakacyjne grillowanie w Parku Środula

Poleć znajomym
 

Już 18 sierpnia w Parku Środula w Sosnowcu, odbędzie się WAKACYJNE GRILLOWANIE. Podczas trwania imprezy zostanie rozegrany konkurs na najlepszą potrawę z grilla.

Wakacyjne grillowanie w Parku Środula

 

Aby wziąć udział w konkursie należy przynieść ze sobą grill oraz produkty do grillowania i wypełnić zgłoszenie przed rozpoczęciem konkursu. W tym konkursie mogą brać udział zawodnicy indywidulani i drużyny / drużyna może liczyć do 6 uczestników/ zarówno amatorzy jak i zawodowi kucharze. Szczegóły w regulaminie konkursu - KLIKNIJ TUTAJ

 

KARTA ZGŁOSZENIOWA

 

Organizatorzy przygotowali wiele nagród, które przyznane zostaną przez profesjonalne Jury w składzie: Aleksandra CZAPLA-OSLISLO – krytyk kulinarny Gazety Wyborczej, Tomek WOŹNIAK – gotuje i pisze o gotowaniu dla takich czasopism jak Kuchnia, Men’s Health, Twój Styl, Wprost, Robert SOWA – mistrz kulinarny, autor wielu książek kucharskich, były kucharz reprezentacji polskiej w piłce nożnej, kilkakrotnie wyróżniony przez Kulinarny Instytut Francuski najbardziej prestiżową nagrodą “Oskar Kulinarny” . Podczas tej imprezy Robert Sowa będzie przewodniczył Jury oraz zaprezentuje również swój kulinarny pokaz grillowania.

 


Konkurs grillowania, pokazy kulinarne to wszystko odbywać się będzie w „strefie smaku”, ale to nie koniec atrakcji, gdyż będzie jeszcze „strefa muzyki” i tutaj będzie się działo…
Rozpocznie zespół „Dzikie Pola” – to absolwenci konserwatorium w Moskwie i Kijowie, którzy podczas sosnowieckiego koncertu zaprezentują romanse i czardasze Cyganów Europy Wschodniej oraz muzykę Cyganów Europy Zachodniej – sinti jazz. Przeniosą nas swą muzyką do cygańskich taborów.


Będzie muzyka DJ towarzysząca nam podczas kulinarnych pokazów, a na zakończenie zobaczymy i usłyszymy jeden na najbardziej „zwariowanych” rockowych polskich zespołów BIG CYC.
Aby atrakcji nie było za mało, ten kulinarno-muzycznym dzień poprowadzi największy smakosz wśród muzyków i najlepszy showman wśród smakoszy…. Krzysztof SKIBA.

 

 

18 sierpnia od godz. 14.00 - Park Środula – ul. 3 Maja, Sosnowiec


Strefa Smaku
14.00 rejestracja uczestników konkursu najlepszą potrawę z grilla
16.00 spotkanie uczestników konkursu z członkami Jury - Aleksandrą CZAPLA-OSLISLO, Robertem SOWĄ, Tomkiem WOŹNIAKIEM i rozpoczęcie konkursu na najlepszą potrawę z grilla
17.30 ocena uczestników konkursu przez Jury
18.00 zaproszenie uczestników do „strefy muzyki” na pokaz grillowania w wykonaniu Roberta SOWY i współpracowników, przygotowane przez Studio Kulinarne Roberta Sowy
19.30 ocena uczestników konkursu przez Jury
20.00 zakończenie konkursu, ogłoszenie wyników i zaproszenie do „strefy muzyki” na rozdanie nagród

Strefa Muzyki
16.00 rozpoczęcie imprezy – prowadzący Krzysztof SKIBA
16.10 przedstawienie członków Jury - Aleksandrą CZAPLA-OSLISLO, Robertem SOWĄ, Tomkiem WOŹNIAKIEM - konkursu na najlepszą potrawę z grilla
16.15 koncert zespołu DZIKIE POLA
17.30 „kulinarny konkurs z przymrużeniem oka”
18.00 pokaz grillowania w wykonaniu Roberta SOWY i współpracowników, przygotowany przez Studio Kulinarne Roberta Sowy
19.30 muzyczny konkurs „co jest grane”
20.00 wręczeni nagród przez Jury z udziałem władz samorządowych
20.30 koncert zespołu BIG CYC
22.00 zakończenie – prowadzący Krzysztof SKIBA
Organizacja: Urząd Miejski w Sosnowcu, Produkcja: Agencja Artystyczna Gama
 

 

powrót
  • 26
  • kwietnia 2025Sobota
Imieniny: Marcelin, Klarencjusz, Spycimir, Klet, Marzena
Waluty:
Giełda: