Gotowanie w AfreeKANIE!

Poleć znajomym
 

 

Restauracja AfreeKANA w budynku Centrum Edukacji i Wychowania Młodzieży KANA, przy ulicy Legionów 10 w Sosnowcu /www.kana.sosnowiec.pl/ zaprasza na marcowe spotkanie miłośników kuchni w ramach projektu
pn. „Gotowanie w AfreeKANIE”. We wtorek, 18 marca o godz. 18.00 uczestnicy wieczoru kulinarnego poznają dania w zieleni, zwiastujące zbliżającą się wiosnę.


Mimo, że tegoroczna zima nie dała się nam we znaki, trudno nie cieszyć się z dłuższych, cieplejszych i słonecznych dni. Wiosna rozkwita na naszych oczach, niosąc ze sobą zapowiedź wiosennych porządków i odświeżenia garderoby. Również w kuchni zaczynają królować zmiany. Rozgrzewające i kaloryczne potrawy ustępują miejsca lekkim, świeżym i warzywnym daniom.


" Wiosna bowiem nieodparcie kojarzy się z lekkością i wszechobecną zielenią – delikatną, żywą i przywodzącą na myśl młode zioła, zarówno te wyhodowane we własnym ogródku czy na balkonie, jak również dziko rosnące, świetne do kulinarnych eksperymentów. Prym w tym zakresie wiedzie młoda pokrzywa i czosnek niedźwiedzi – opowiada Barbara Surmacz-Dobrowolska, prowadząca projekt „Gotowanie w AfreeKANIE” i dodaje:
- Wiosna to kiełki, szczypiorek, sałata, to młody groszek cukrowy, świeży szpinak i szczaw, a wszystko zielone. Taka właśnie kuchnia – zielona i radosna", zagości w najbliższy wtorek w AfreeKANIE.

 

Każdy, kto 18 marca o godz. 18.00 odwiedzi restaurację w budynku KANY skosztuje potraw, zwiastujących wiosnę, a także otrzyma szereg cennych wskazówek kulinarnych oraz przepisy do kolekcjonowania.

 

Ponieważ projekt „Gotowanie w AfreeKANIE” cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem, liczba miejsc na pokaz kulinarny jest ograniczona.

 

Wstęp i udział nieodpłatny!

 


 

powrót
  • 30
  • kwietnia 2025Środa
Imieniny: Eutropiusz, Bartłomiej, Chwalisława, Lilla, Katarzyna
Pogoda:
  • 21oCTeraz
  • 20oCJutro
  • 22oCPojutrze
OZE dla mieszkańców
Jakość powietrza
Zostaw 1% w Sosowcu



ŚKUP

BeePathNet - Pszczela Ścieżka