Z Top Chef do Sosnowca

Poleć znajomym
 

Z Top Chef do Sosnowca

Serdecznie zapraszamy na Dzień Otwarty Studia Kulinarnego Adrian Feliks oraz nowej siedziby Wypiekarni Cafe, który odbędzie się 21 czerwca, w niedzielę w godz. 12.00-18.00, przy ul. Suchej 18 w Sosnowcu.

 


W tym dniu każdy chętny, będzie mógł obejrzeć nowe Studio Kulinarne, zakosztować słodkości autorstwa Wypiekarni Cafe oraz skosztować wytrawnych przekąsek autorstwa Adriana Feliksa, uczestnika 2. edycji Top Chef Polska.
- Dzień Otwarty Studia, to świetna okazja do poznania szefów kuchni, kucharzy, moich przyjaciół, pasjonatów gotowania i kulinariów. Dlatego zapraszam każdego. Warto przyjść i złapać kulinarnego bakcyla - żartuje Adrian Feliks.
Goście Dnia Otwartego mogą liczyć na kulinarne opowieści, żarty i anegdoty szefów kuchni. Warto tam być, bo wśród zaprosznych gości są m.in. uczestnicy kolejnych edycji Top Chef Polska:
• Patrycja Sefanów-Kot z Krynicy,
• Piotr Lisakowski z Jastarni,
• Adam Kowalewski z Bydgoszczy
• Inessa Van Kim Koreanka z Warszawy i wielu innych.
Pojawią się także szefowie kuchni, kucharze, przyjaciele Adriana Feliksa z całej Polski.

Dzień Otwarty Studia Kulinarnego, to też pierwszy oficjalny dzień jego działalności, które rozpoczyna w Sosnowcu, w nowej lokalizacji pzy ul. Suchej 18, niedaleko znanej "Żylety".


- Ja ze swojej strony zapraszam również na regularne kursy, które prowadzone są dla amatorów gotowania, dla pasjonatów a także dla tych, którzy nigdy nie mieli noża w ręce. Każdy się tu odnajdzie, zapewniam miłą atmosferę, sporą dawkę wiedzy i dobrej zabawy. Kursy będą prowadzone przeze mnie i przez przyjaciół z Wypiekarni. Niewykluczone, że prowadzącymi będą też inni przyjaciele znani z Top Chefa, czy moi przyjaciele kucharze z najlepszych restauracji w regionie, w kraju czy nawet za granicą - dodaje Feliks.
Studio prowadzi też zajęcia dla profesjonalnych kucharzy na linii profesjonalnej Elektrolux.
Partnerami technologicznymi Studia są firmy: Elektrolux, Ultra-Gastro oraz Merxteam.


ADRIAN FELIKS - szef kuchni z 14-letnim doświadczeniem. Pochodzi z Katowic, mieszka w Czeladzi, od niedawna ściślej związany z Sosnowcem, gdzie ma swoje Studio Kulinarne.
Na co dzień jest właścicielem firmy SPOON organizującej warsztaty kulinarne na terenie Śląska i Opolszczyzny. To także właściciel i szef kuchni w "4 Season" w Katowicach na terenie BioBazaru przy ul. Brackiej 20.
Adrian Feliks zajmuje się także szkoleniami kucharzy, doradztwem kulinarnym w kraju (restauracje i hotele), szkoleniami dla firm.
Swoją wiedzę zdobywał w Belgii, gdzie pracował i szkolił się m.in. pod okiem Carla Didden, jednego z najlepszych szefów kuchni w Belgii.
Uczestnik wielu konkursów kulinarnych oraz juror konkursów gastronomicznych.
Widzom telewizji i osobom niezwiązanym z branżą kulinarną, kojarzy się przede wszystkim jako uczestnik w II edycji programu Top Chef, w którym jako jedyny został wyróżniony stażem w Atelier Amaro przez samego Wojciecha Modesta Amaro.
Swoimi daniami zachwycił również Panią Ewę Wachowicz, która zaprosiła go jako gościa do swojego programu "Ewa Gotuje".
Jest osobą wesołą i bardzo komunikatywną. O kulinariach, jedzeniu, kuchni polskiej, regionalnej, potrafi opowiadć godzinami.
"Zaraża" swoją pasją do gotowania na prowadzonych przez siebie warsztatach. Jego osobowość, otwartość i pasja, przyciągają coraz liczniejszą grupę adeptów kulinarnych na warsztaty, pokazy i spotkania kulinarne.

 

powrót
  • 30
  • kwietnia 2025Środa
Imieniny: Eutropiusz, Bartłomiej, Chwalisława, Lilla, Katarzyna
Pogoda:
  • 12oCTeraz
  • 21oCJutro
  • 23oCPojutrze
OZE dla mieszkańców
Jakość powietrza
Zostaw 1% w Sosowcu



ŚKUP

BeePathNet - Pszczela Ścieżka