Młodzi gotują z wyróżnieniem

Poleć znajomym
 

Młodzi gotują z wyróżnieniem

 

Tomasz Jaguś i Piotr Pajor - uczniowie klasy III a tż Technikum nr 3 Gastronomiczno-Hotelarskiego CKZiU wzięli udział w wojewódzkim konkursie kulinarnym Młodzi gotują.


Ósma edycja konkursu odbyła się 21 maja w Zespole Szkół Ekonomicznych w Dąbrowie Górniczej, a jej tematem przewodnim były: kluska śląska inaczej oraz kompot. W tegorocznych zmaganiach kulinarnych uczestniczyło 14 szkół z całego województwa śląskiego.

 


Uczniowie naszej szkoły otrzymali wyróżnienie, za przygotowanie klusek śląskich z żurawiną, rodzynkami w towarzystwie sosów owocowych oraz kompotu z brzoskwiń i granatu. Przewodniczącym jury był Adrian Feliks - uczestnik programu Top Chef.

Podczas konkursu opiekunowie uczestników mieli okazję uczestniczenia w warsztacie kulinarnym. Jego hasłem był powrót do korzeni, poprzez wykorzystanie do sporządzania potraw typowych świeżych ziół rosnących na terenie naszego kraju.


Po burzliwej debacie jurorzy ogłosili wyniki oraz wręczyli nagrody. Młodzi adepci sztuki kulinarnej mogli wysłuchać wnikliwej oceny pracy swojej dokonanej przez Top Chefa.


Gratulujemy!
 

powrót
  • 29
  • kwietnia 2025Wtorek
Imieniny: Hugo, Bogusław, Robert, Piotr, Ermentruda
Pogoda:
  • 15oCTeraz
  • 19oCJutro
  • 19oCPojutrze
OZE dla mieszkańców
Jakość powietrza
Zostaw 1% w Sosowcu



ŚKUP

BeePathNet - Pszczela Ścieżka