Warszaty kulinarne dla uczniów

Poleć znajomym
 

Warszaty kulinarne dla uczniów

 

 Wykorzystanie nowalijek przy kreowaniu i sporządzaniu potraw było tematem  warsztatów gastronomicznych, które odbyły się 5 czerwca w Technikum nr 3 Gastronomiczno – Hotelarskim wchodzącym w skład CKZiU, ul. Grota-Roweckiego 64.
 

 

Zajęcia prowadził  Adrian Lukoszek – szef kuchni w sosnowieckiej restauracji Magiel Kulinarny. Uczniowie pracowali nad przygotowaniem m. in. zupy ze świeżego ogórka z serem pleśniowym i prażoną dynią oraz polędwiczek wieprzowych nadziewanych rabarbarem, z sosem anyżowo – winnym. Ciekawostką było zapoznanie się z recepturą kuchni molekularnej pozwalającą na sporządzenie kawioru z truskawek.

 

 

 


Restauracja Magiel Kulinarny była głównym sponsorem produktów wykorzystanych do przygotowania potraw. Dzięki życzliwości  Adriana Lukoszka młodzież mogła obserwować, jak powstają ciekawe dania, wypróbować swoje umiejętności i zdobyć nowe doświadczenia.

 

 

 

 

 

powrót
  • 23
  • listopada 2025Niedziela
Imieniny: Klemens, Adela, Przedwoj, Erast, Orestes
Pogoda:
  • -1oCTeraz
  • 0oCJutro
  • 1oCPojutrze
OZE dla mieszkańców
Jakość powietrza
Zostaw 1% w Sosowcu



ŚKUP

BeePathNet - Pszczela Ścieżka