Grzegorz Marzec laureatem Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności

Poleć znajomym
 

 


Grzegorz Marzec - uczeń Technikum nr 3 Gastronomiczno-Hotelarskiego wchodzącego w skład Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego z siedzibą przy ul. Grota-Roweckiego 64 w Sosnowcu uzyskał tytuł laureata Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Zajął on miejsce w pierwszej piętnastce uczniów z terenu całego kraju - zarówno uczniów techników, jak i licealistów.


Centralny etap XVIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności odbył się w dniach 20-23 marca w Karolewie k/Kętrzyna. Motywem przewodnim było żywienie u progu i schyłku życia, a kluczowe zagadnienia obejmowały fizjologię rozwoju człowieka oraz zasady żywienia dzieci i osób starszych. Finałowi olimpiady towarzyszyły wydarzenia o charakterze popularno-naukowym, a także bogaty program zwiedzania okolicy.
 

Od etapu okręgowego w przygotowaniach pomagała uczniowi klasy IV tg Stanisława Wróbel - nauczyciel przedmiotów zawodowych w Technikum nr 3 Gastronomiczno – Hotelarskim.
Tytuł otwiera laureatowi drzwi do wielu uczelni w całym kraju, a jednocześnie umożliwia dalsze rozwijanie swoich pasji i zainteresowań.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

powrót
  • 11
  • sierpnia 2025Poniedziałek
Imieniny: Lukrecja, Herman, Włodzimierz, Tyburcja, Zuzanna
Pogoda:
  • 22oCTeraz
  • 25oCJutro
  • 28oCPojutrze
OZE dla mieszkańców
Jakość powietrza
Zostaw 1% w Sosowcu



ŚKUP

BeePathNet - Pszczela Ścieżka