- Jesteś tutaj:
- www.sosnowiec.pl
- Aktualne wydarzenia
- Wiadomości
Święto zalewajki w Maglu

Resatauracja Magiel Kulinarny organizuje już po raz drugi „święto zalewajki”. W ramach tego święta przygotowano wiele wydarzeń i tak 26.06.2014 r o godzinie 19.00 zapraszamy na koncert SPECJAL TRIO w składzie: Janusz Muniak-sax tenorowy, Kajetan Galas-organy Hammonda, Arek Skolik-perkusja.
W dniach 26-29 czerwca zapraszamy na ZALEWAJKI Z RÓŻNYCH STRON POLSKI. Będzie można poznać smak zalewajek łódzkiej, radomszczańskiej, świętokrzyskiej, podkarpackiej, kujawskiej, sanockiej i Szewczuchę oraz inspirowane regionalnymi kuchniami polski. Będzie zalewajka góralska, mazurska i myśliwska. Nie zabraknie zalewajki z Magla i tradycyjne zalewajki Zagłębiowskiej.
Poprzez te działania Magiel Kulinarny pokaże, że nasza zalewajka jest zupą popularna w wielu regionach Polski i w każdym z nich smakuje… ale to Państwo musicie ocenić, która z tych zalewajek jest najlepsza
Dla wszystkich gości, którzy w tych dniach zamówią zalewajkę oraz wezmą udział w plebiscycie na „najsmaczniejszą Polską zalewajkę” przygotowano nagrody w formie książek kulinarnych.
Losowanie nagród odbędzie się 29 czerwca.
28 czerwca odbędzie się otwarty konkurs o tytuł MISTRZA ZALEWAJKI 2014.
Konkurs ten zostanie rozegrany w dwóch kategoriach ZALEWAJKA TRADYCYJNA i ZALEWAJKA NOWA. Uczestników konkursu oceniać będzie profesjonalne Jury. Regulaminy i kary zgłoszeń do odbioru w restauracji Magiel Kulinarny
W noc z 28 na 29 czerwca organizatorzy zaproszą wszystkich na NOC ZALEWAJKI – lokal pozostanie czynny do późnych godzin nocnych lub jak kto woli do wczesnych porannych i na pewno nie zabraknie ZALEWAJKI. Tej nocy nie zabraknie też muzyki na żywo….
29 czerwca podsumowanie ŚWIĘTą ZALEWAJKI, wręczone zostaną nagrody w plebiscycie na najbardziej światową zalewajkę a uczestników poczęstujemy „najbardziej światową zalewajką”
zapisy do konkursu, rezerwację stolików oraz szczegółowe informacje – 602 429 376 lub www.magielkulinarny.pl
- 1
- maja 2025Czwartek
Waluty: |
---|
Giełda: |
---|